Käpy A.I. Oy

Mikä on palomuuri?

5
(1)

Palomuurilla rakennetaan virtuaalinen muuri yrityksesi sisäisen IT-verkon ympärille. Palomuurissa on siis ominaisuudet millä saadaan estettyä pääsy internetistä yrityksen sisäverkkoon. Palomuuria voi ajatella talon ulkoseinänä mihin avataan ovia ja ikkunoita joista pääsee kulkemaan, palomuureissa näistä käytetään termiä portti. Näistä avatuista porteista päästetään liikennettä sisään internetistä ja ulos sisäverkosta sen mukaan minkälainen tarve on olemassa.

Muutaman kerran vuoteen törmään tilanteeseen että asiakas on päättänyt ottaa yritykseen yrityskäyttöön tarkoitetun internetliittymän jolloin operaattori toimittaa vain ja ainoastaan laitteen missä ei ole muuta kuin internetyhteys. Operaattori saattaa unohtaa kertoa asiakkaalle että tarvitset tähän erillisen palomuurilaitteen tai -palvelun tai se vaan unohtuu asennuksen yhteydessä. Tällöin yrityksen sisäverkko on suoraan julkisessa internetverkossa löydettävissä ja kaikki haavoittuvuudet sisäverkon laitteissa on verkkorikollisten hyödynnettävissä. Sama asia kun laittaisi kirjahyllyt ja muut kalusteet ilman taloa tontille, muiden pois haettavaksi. Tarkistakaa aina kun tilaatte internetliittymän että teillä on myös palomuuri.

Palomuurissa on porttien lisäksi suojausominaisuuksia, virustutkia, tunkeutumisesto-ominaisuuksia ynnä muita tietoturvaominaisuuksia. Näissä kuten kaikissa tietoturvalaitteissa ja ohjelmistoissa kannattaa muistaa että laite pitää päivittää ja huolehtia että palomuurissa on viimeisimmät tiedot kaikista uusista uhista.

Mikäli laitteesta löytyy automaattinen päivitysominaisuus, tämä tulee olla päällä (yllättävää kyllä mutta kovinkaan monessa palomuurissa ei ole automaattista päivitystä vaan se pitää tehdä manuaalisesti). 365 päivästä joka ikinen päivä nettiin tulee 200 000 kpl:tta uutta haittaohjelmaa mitkä tehdään sitä varten että niillä päästään haavoittuvuuksien kautta sisäverkkoon, päivitykset korjaavat näitä haavoittuvuuksia. Montako uutta haittaohjelmaa mitä päivittämätön palomuuri ei tunnista on viikon, kuukauden tai vuoden päästä.

Tämä ja moni muu asia tietoturvan osalta selviää helposti meidän toteuttamalla tietoturvakartoituksella, jos yhtään epäröit tai et ole varma missä tilassa oman yrityksesi tietoturvan tila on ota yhteyttä. Peruskartoitus on lähes ilmainen ja sillä saat hyvän kuvan yrityksesi tietoturvan tilasta.

Keskiarvo 5 / 5. Ääniä annettu: 1

Ei vielä annettuja ääniä, ole ensimmäinen! Anna tähtiarvostelu artikkelille!

We are sorry that this post was not useful for you! Harmi ettei sisällöstä ollut sinulle hyötyä...

Auta meitä parantamaan tasoa

Miten artikkelia voisi parantaa mielestäsi?